Testimonial Kevin Ringoot van de firma JustBite

“Het Bedrijvencentrum geeft ons alles dat we nodig hebben om te groeien”

Is een magazijn huren bij een bedrijvencentrum interessant voor snelle groeiers? “Ja”, zegt Kevin Ringoot van JustBite. Op korte tijd is hij, binnen Bedrijvencentrum Vlaamse Ardennen, al drie keer verhuisd naar een grotere loods. “Starters op zoek naar ruimte moeten niet twijfelen”, vindt de winnaar van de JCI Award Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer 2022.

Vanaf dag 1 was Kevin Ringoot vast besloten om van JustBite een succes te maken. Het bedrijf dat gezonder snacken mainstream wil maken heeft zijn uitvalsbasis in BCVLAR in Oudenaarde. JustBite is een passieproject van Kevin. Als fervent (duur)sporter met een hart voor gezonde voeding zag hij in 2017 dat veel zogenaamde ‘gezonde’ tussendoortjes op de markt veel suikers, vetten en ander toevoegingen bevatten. “Dat moet beter kunnen”, vond hij. Samen met een diëtist ontwikkelde hij in 2018 een model om snacks te screenen en op 1 januari 2020 schoot JustBite uit de startblokken als snackboxleverancier.

Een traject om ‘u’ tegen te zeggen
Al snel vervelde het eenmansbedrijf tot een uit de kluiten gewassen onderneming met een diverse waaier aan snackformules en afnemers in binnen- en buitenland. De belofte van JustBite aan haar klanten: “We gaan de extra mile om gezondere snacks & drinks voor jou te selecteren.”
Dat dit geen loze belofte is, blijkt uit de talrijke lovende reviews op de website van het bedrijf (www.justbite.eu). Klanten – van particulieren over KMO’s, cafetaria’s en zorginstellingen tot grote corporate bedrijven – geven de gezondere snacks en de aanpak van JustBite een waardering van 4,9/5.
Toen Kevin Ringoot de JCI Award Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer 2022 in ontvangst mocht nemen, waren ze bij BCVLAR apetrots.

De loods groeit mee
Hoewel JustBite geen starter meer is, blijft het wel in het Bedrijvencentrum van Oudenaarde. ““Het voordeel van het Bedrijvencentrum is dat we gemakkelijk kunnen verhuizen want er zijn hier loodsen van verschillende groottes. Als ons magazijn te klein wordt, ga ik naar Christiaan om te horen of er een grotere loods beschikbaar is. Hij denkt met ons mee. Nu hebben we een loods met een aparte kantoorruimte. Dat is ideaal. Maar als het straks te klein zou worden, kunnen we nog eens verhuizen naar een andere loods. Hier is nog groeimarge voor ons”, zegt Kevin Ringoot, die nu samen met zijn studievriend en vennoot Aitor Somers het bedrijf runt.

BCVLAR faciliteert
“Ons bedrijf is niet afhankelijk van lokale leveranciers of afnemers”, zegt Kevin. “Maar we zitten hier wel goed in Oudenaarde. Toen ik op zoek was naar een loods heb ik verschillende plaatsen bezocht. Wat het Bedrijvencentrum méér heeft dan andere aanbieders zijn de extra faciliteiten. De ontzorging door het secretariaat met de telefonische permanentie en het feit dat hier altijd iemand is om bestellingen aan te nemen, gaven de doorslag. Zeker voor starters of ondernemers die alleen werken is dat een meerwaarde.
Andere nuttige faciliteiten zijn: de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en de vergaderzalen of de printer waar je als huurder gebruik van mag maken. Die printer heeft al veel voor JustBite gewerkt. Natuurlijk kun je zelf investeren in een toestel, maar dat hoeft hier niet.”

Samen groeien
De ambities van Kevin Ringoot en JustBite zijn groot. Hij waardeert het daarom dat zijn bedrijf kan groeien in het Bedrijvencentrum Vlaamse Ardennen. “Het voordeel van het Bedrijvencentrum is dat we gemakkelijk kunnen verhuizen want er zijn hier loodsen van verschillende groottes. Als ons magazijn te klein wordt, ga ik naar Christiaan om te horen of er een grotere loods beschikbaar is. Hij denkt met ons mee. We zijn al drie keer verhuisd hier. Nu hebben we een loods met een aparte kantoorruimte. Dat is ideaal. Maar als het hier straks te klein zou worden, dan kunnen we nog eens verhuizen naar een andere loods. Hier is nog groeimarge voor ons.”
Of zoals het op de boxen van JustBite staat: “Small bites, big difference”.