OVER ONS

Bij Bedrijvencentrum Vlaamse Ardennen doen we meer dan alleen het verhuren van kantoren, loodsen en magazijnen. Wij bieden jonge en startende ondernemers de cruciale infrastructuur, diensten en begeleiding die zij nodig hebben voor het opstarten en ontwikkelen van hun activiteiten in een omgeving die groei stimuleert. Ons aanbod strekt zich uit tot meer dan enkel fysieke ruimte; we bieden ook dienstverlening, begeleiding en advies, omdat we geloven dat deze aspecten essentieel zijn voor het succes van een bedrijf.

Binnen ons centrum vind je een vruchtbare bodem waarop bedrijven kunnen openbloeien, mede dankzij een dynamische werkomgeving samen met andere ondernemers waar kruisbestuiving mogelijk is. Onze aanpak is erop gericht een gemeenschap te creëren die bevorderlijk is voor succes en innovatie.

Ons aanbod is niet beperkt tot startende ondernemingen; met onze flexibele verhuurformules spelen we in op de diverse behoeften van zowel gevestigde bedrijven als groeiende startups. Ontdek hoe onze uitgebreide faciliteiten en ondersteunende diensten jouw onderneming kunnen helpen bloeien en ontwikkelen.

 

EEN VERHAAL VAN ONAFGEBROKEN GROEI


1985

Bij Walter Ronse (Gomov), Lievens Santens (toenmalig burgemeester Oudenaarde en Paul Tant (volksvertegenwoordiger) rijpt het idee om een bedrijvencentrum op te starten in de Vlaamse Ardennen.

1986

Een kerncomité met mensen uit de regionale bedrijfswereld, de Gomov en de Jonge Kamer beslist om het centrum op te starten in de industriezone Meersbloem-Leupegem.

1987

Opening Bedrijvencentrum Vlaamse Ardennen. 13 beginnende ondernemers nemen hun intrek.

1996

De gebouwen worden verkocht door de eigenaar en afgebroken.

1999

De Gomov en lokale bedrijven brengen kapitaal bijeen voor de bouw van een nieuw bedrijvencentrum. De stad Oudenaarde stelt een terrein ter beschikking in de industriezone Meersbloem-Melden.

2001

Kijkdag, met talloze contacten met potentiële gebruikers.

2002

Het Bedrijvencentrum Vlaamse Ardennen opent zijn deuren en omvat 17 kantoren en 6 loodsen.

2004

Goedkeuring plannen voor uitbreiding met een nieuw gebouw.

2005

Officiële opening nieuw gebouw met bijkomende ruimte voor starters.

2008

Opening ‘doorgangsgebouw’ met 8 nieuwe kleine opslagruimtes.

2014

Nieuwe uitbreiding: Het centrum omvat nu 23 kantoren en 28 loodsen.

2023

Renovatie en uitbreiding: 34 loodsen, 25 kantoren, 25 flexplekken.